University of Colorado Denver, Office of Advancement

Denver, Colorado

  • FIRM

    Architectural Workshop

  • CLIENT

    University of Colorado Denver

  • AREA

    5,280 sq.ft.

  • TOTAL COST

    $395,000.00

  • COMPLETION DATE

    3/2018

The University of Colorado Denver’s Office of Advancement collaborates with faculty, staff, donors and alumni to raise private funds. The department is on the 12th floor of the Lawrence Street Center on the university’s downtown campus.
The design team provided a new layout and design for the relocated suite, including the elevator lobby, reception, ADDITIONAL INFORMATIONASSOCIATED FIRMR M Ruwart DesignCOST PER SQ FT$75.00FEATURED IN2018 Educational Interiors ShowcaseINTERIOR CATEGORYAdministrative Areas/Offices room, huddle, landing, director, and support spaces. To take advantage of views, private offices that lined the perimeter were removed to create an impressive reception area and conference room. Several seating styles and areas provide ample room for waiting, lounging or impromptu meetings.
The conferencing and collaboration rooms are arranged adjacent to the new reception core, and their all-glass walls enable natural light to spill into adjacent spaces. Upon exiting the elevator, one can see directly through the suite and get a glimpse of Mount Evans. The new open environment provides for a better work flow and function. The clear visual connections between spaces give the administrative team the opportunity to communicate more efficiently.