Suffolk University, Donahue Building Renovation

Boston, Massachusetts

In 1964, the architect designed the 85,000-square-foot Donahue Building on Boston’s historic Beacon Hill to house the Suffolk University Law School. Thirty years later, this dynamic and successful law school outgrew its location and moved into a new building several blocks away. The vacated Donahue Building became the ideal location to house the new Student Activities ADDITIONAL INFORMATIONCOST PER SQ FT$169.65FEATURED IN2001 Educational InteriorsINTERIOR CATEGORYStudent Centers/Service Areas and administrative offices.

The majority of the basement level was renovated into an expanded cafeteria (212 seats) with a full-service kitchen. Major interior renovations resulted in a new student lounge, computer learning center and Office of Multicultural Affairs. The former law library became the student radio station, campus ministry and meditation room.

The design intent was to visually connect all common floor levels with subtle geometry, reflected in the materials and color schemes. The use of interior glazing was a key design feature; it allows natural light to pass into the center of the floor and reinforces visual access.