Dr. John C. Page Elementary School, Gymnasium Addition and Renovations

W. Newbury, Massachusetts

The John C. Page school renovation addressed many of the district’s concerns for this circa-1920 K-5 facility. The existing gymnasium was converted to a cafetorium. This was the genesis for the design and construction of a new gymnasium. The gym was placed on the northern elevation adjacent to an alcove of existing structures.
This new athletic structure was equipped ADDITIONAL INFORMATIONCOST PER SQ FT$350.00FEATURED IN2015 Educational Interiors ShowcaseINTERIOR CATEGORYPhysical-Education Facilities/Recreation Centers a high-performance DIN-rated wood flooring system. Translucent windows on the east and west elevations provide light without glare. High-impact clear glazing on the north elevation provides an abundance of natural light. An acoustic structure was specified to mitigate noise level during events. A dedicated lobby addition was created to connect the gym with the main school and form an entrance for after-hours gym events.