Syracuse University, Manley Athletics Complex - Football Facilities Renovation

Syracuse, New York

Part of a grand entry sequence to the Football Hall of Fame lobby, the space heightens one's experience when approaching the football wing.

 

The dining space has a clear circulation pattern of entry with several alcoves along the glass wall creating an atmosphere of intimate dining within the large 125-seat space. The liberal use of contrasting ADDITIONAL INFORMATIONCOST PER SQ FT$137.00FEATURED IN2014 Architectural PortfolioSUB CATEGORYSports Stadiums/Athletic Facilities for the chairs and the feature walls help to warm the space and create a higher-end dining experience.

 

The Players' Lounge is a serene place for the players to congregate between practices and after games. In order to bring natural light to the interior space round skylights, painted Syracuse Orange, punctuate the ceiling and are mimicked by circular lights of the same dimension.

 

The design also includes new, state-of-the-art locker and shower rooms for the coaches and the athletes. Locker compartments are placed under negative pressure and holes in the doors allow for return air to flow through the locker compartments to dry out clothing and keep the locker room smelling fresh.