Northwestern College, Wellness Center, Rowenhorst Student Center

Orange City, Iowa

This project was the final phase of Northwestern College's vision to renovate its Student Center.

Located between the student center and the recreational facility, the existing student wellness center consisted of a large room that lacked any defined activity areas. The goal of the renovation was to create a clear circulation path for visitors and a strong ADDITIONAL INFORMATIONCOST PER SQ FT$111.97FEATURED IN2014 Educational InteriorsINTERIOR CATEGORYPhysical-Education Facilities/Recreation Centers presence within the building.

The main feature of the space consists of a raised floor and curved glass wall that draws visitors through the space. A solid wood bench was incorporated to provide informal, come-and- go seating. Full height glass walls were added to the existing racquetball courts to provide a visual connection to the rest of the wellness area. A dedicated rec/game area was centrally located along the circulation path to help promote use and visibility. Curved ceiling elements further enhance the fun, energetic feeling of the space.