Pueblo Community College, Academic Building Learning Center

Pueblo, Colorado

The renovation of the existing, 12,770-square-foot below-grade storage space in the Mike Davis Academic Building created a bright, new state-of-the-art Learning Center for Pueblo Community College. This project followed sustainable design requirements with a goal of LEED gold.

The design challenge of this project was to ADDITIONAL INFORMATIONCOST PER SQ FT$129.48FEATURED IN2012 Educational InteriorsINTERIOR CATEGORYInterior RenovationSUB CATEGORYRenovation a below-grade unfinished space into a comfortable, popular area where students enjoy congregating to study and learn.

The existing Learning Center was transformed upon its relocation into this renovated space. The goals achieved included:

•A welcoming and inviting entrance.

•Improved and quicker check-in area through accessible kiosks.

•ADA compliance throughout.

•Improved control/help desk.

•Addition of cyber cafe coffee bar.

•Improved and enlarged express computer area with additional computer stations and dedicated printers.

•Improved tutor work space and storage.

•Enlarged tutor program office, Learning Center program office and director’s office.

•Classroom space for math, English, science, IT and multi-use tutoring.

•Addition of hearing disabilities computer room.

•Addition of archival file office supply and tutor storage, and tutor assistants’ office.