The Richard Stockton College of New Jersey, Swimming Pool Adaptive Reuse, Addition and Renovations

Pomona, New Jersey

This project is a creative adaptive reuse of an existing structure that was constructed to house a swimming pool, observation stands, and mechanical and lighting appurtenances for the space to operate as a competitive and recreational swimming facility.

The structure will remain, the swimming pool will be demolished, and the ADDITIONAL INFORMATIONCOST PER SQ FT$343.00FEATURED IN2010 Educational InteriorsINTERIOR CATEGORYInterior Work in Progress of two floors of academic, administrative and art gallery spaces will take place—all done while minimizing any disruption to the pre-existing building skin. The project will entail significant constructability challenges because of its proximity to spaces that must remain open for use, as well as the very tight footprint within which the construction is to take place.

On top of a 7,500-square-foot concrete patio will be an addition constructed for academic use. The new construction will in essence "float" inside of the original box, so a building-within-a-building will be constructed. The second-floor spaces will include exposed truss and MEP systems, while allowing for a loft-type application within the art gallery and hallways.