The Richard Stockton College of New Jersey, Elizabeth B. Alton Auditorium, Adaptive Reuse

Pomona, New Jersey

The Elizabeth B. Alton Auditorium project is a 6,000-square-foot gut renovation/adaptive reuse of an existing one-floor auditorium space. It has been transformed into a 21st-century tiered seating lecture hall and performing-arts center. It provides seating for 276 persons, and a high-performance audio and video system to accommodate the most ADDITIONAL INFORMATIONCOST PER SQ FT$206.00FEATURED IN2010 Educational InteriorsINTERIOR CATEGORYAuditoriums/Music Rooms performances, as well as lectures and other academic expressions.

The project utilizes the existing shell and opens it up at the primary viewing wall to introduce a two-story window wall that provides views to the forest and lake for which Stockton is well-known.

The main entrance to the space was moved from the first floor to the second floor; the architect constructed a small foot bridge for access from the main gallery.