The Richard Stockton College of New Jersey, Stockton Courtyard, Adaptive Reuse of Outdoor Courtyard

Pomona, New Jersey

This project consists of absorbing about half of an underutilized, virtually inaccessible outdoor courtyard space sandwiched between four building elevations and adaptively reusing that space to construct a two-story interior atrium. Once completed, it will provide about 9,000 square feet of flexible program space that will be a slab-on-grade ADDITIONAL INFORMATIONCOST PER SQ FT$505.00FEATURED IN2010 Educational InteriorsINTERIOR CATEGORYInterior Work in Progress with terrazzo tile flooring.

Within the flooring will be embedded artistic designs that identify and relate to the many threatened and endangered plant and animal species that Stockton has on its campus. It will include an industrial skylight system, industrial-grade fan system for air circulation, exposed ductwork and electrical systems, energy-efficient interior lighting, and potted trees that will be about 10 to 15 feet in height. The heating and cooling of this space will be done by way of connecting this space mechanically to the existing geothermal heating and cooling system.

This atrium will be accessible from the main gallery/hallway, which has a food-service component, and also will serve as an overflow eating area.