University of Georgia, Tate Student Center Renovation and Expansion

Athens, Georgia

  • FIRM

    Cooper Carry


    University of Georgia

  • AREA

    95,000 sq.ft.





The Tate Student Center expansion and renovation is at the heart of the University of Georgia campus. In addition to nearly doubling the space for student programs and activities, the $51 million project remakes this portion of campus and offers seamless connections for the many pathways intersecting the project.

The project ADDITIONAL INFORMATIONASSOCIATED FIRMMHTN Architects, Inc.; Paul Cheeks, ArchitectsCAPACITY3,270FEATURED IN2009 Architectural Portfolio 95,000 square feet of new space in three floors on top of a two-story, 508-space parking deck. Project elements included a 12,000-square-foot multipurpose space; gracious lounge areas; four new retail food operations; multiple meeting rooms; and two new landscaped quad areas.

The architect also handled extensive renovations to the existing space, which transformed an 8,000-square-foot ballroom into a two-story student and staff office space. The renovated area also includes two dance rehearsal rooms; campus administrative offices; an upgraded exterior of the movie theater; and a new home for the campus radio station.