West Manheim Elementary School

Hanover, Pennsylvania

The new West Manheim Elementary School was designed with the

highest-quality materials, resulting in a durable facility. The front entry barrel-vaulted canopy mirrors and barrel-vaulted roof allow for the flow of natural light into the school’s lobby and adjacent library.

Colorful geometric spaces converge in a large, colorful design on the lobby’s custom ADDITIONAL INFORMATIONCOST PER SQ FT$133.66FEATURED IN2007 Educational InteriorsINTERIOR CATEGORYCommon Areas floor and then continue through the four corridor floors. This helps students identify different parts of the building, allowing children to easily navigate and quickly acclimate to their surroundings.

The interior walls are ground-face concrete block with exposed brick from the exterior wall. A horizontal banding pattern beginning on the exterior and carried to the interior finishes creates a cohesive design. From the lobby, students have access to the multipurpose room and the art room.

The project had enormous amounts of community support.