Wake Forest University

Winston-Salem, North Carolina

A favorite hangout for students and faculty since its opening, Shorty’s was once an unused 2,000-square-foot game room. Wake Forest University identified this space to be creatively converted to a coffeehouse and deli.

The space is divided into three program areas, each division made by a change in flooring, ceiling materials and lighting. The bar area adjacent to ADDITIONAL INFORMATIONASSOCIATED FIRMDesign ConsultantsFEATURED IN1998 Educational InteriorsINTERIOR CATEGORYCafeterias/Food-Service Areas entrance includes a conventional sitting bar and a stand-up bar. The space creates a transition to the larger seating area and allows entrance to the facility through a neutral zone.

Adjoining this space is a seating area with movable tables, a fixed-seating banquet and a stage. Custom-laminated tables with university memorabilia were created for the seating space.

Through doors off the south and west walls of the space, students can access a room for pool and table tennis, as well as an outdoor patio.

The rich woods and deep tones in the furniture, bar fittings and flooring throughout the space reflect the university colors (gold and black) and make the space warm and inviting, disguising the long-wear, easy-care nature of the products used.