Staples High School, Additions and Renovations

Westport, Connecticut

The town of Westport, Conn., the board of education and Staples High School required an expansion to their infrastructure that would accommodate a projected populace of 1,800 students. The project needed to provide for the application of cutting-edge technology without interrupting daily operations. Because of the location of the facility within a contiguous federal ADDITIONAL INFORMATIONCAPACITY1,800COST PER SQ FT$159.96FEATURED IN2004 Architectural PortfolioSUB CATEGORYWork in Progress area, as well as a residential community, zoning height restrictions were addressed through a collaborative team of planning specialists.

The 110,000-square-foot addition will facilitate the expanding base of students, as well as the integration of all technology requirements. These requirements include computer workstations, world-language labs, modern TV/radio stations, a greenhouse and culinary classrooms.

Additionally, the design integrated a black-box theater with seating for 175 spectators for a broad-based, technical theater/meeting room education environment.