Tufts University

Medford, Massachusetts

Centrally located at the entrance to Anderson Hall, the existing two-story space once served as the Engineering Library. The first floor is now a state-of-the-art computer center. Individual, as well as classroom spaces, are delineated by the use of glass partitions. Indirect lighting, proper air temperature and control, and colorful furniture designed to accommodate ADDITIONAL INFORMATIONCAPACITY60COST PER SQ FT$57.00FEATURED IN1998 Architectural PortfolioSUB CATEGORYRenovation equipment provide an appropriate environment in which students can design their engineering projects.

The second floor is a workshop for the actual construction of the student’s engineering projects. A conference room with teleconference capabilities adjoins the workshop. One advantage of this design is that it allows the students and professors to broadcast workshop activity throughout the Tufts University campus network.

The conversion of this space represents Phase I of a two Phase project. Phase II will include a new glass curtain wall to replace the existing masonry entry wall and dramatic suspended balcony below. At night the interior balcony and Project Development Center will be visible and serve as a symbol for the engineering department.

Photographer: ©John Horner