Texas Tech University, West Hall New Visitors Center

Lubbock, Texas

The primary emphasis of the project is to create a space for Texas Tech University to receive prospective students and their parents. Near the main entrance to the campus, the facility provides a magnificent first impression of the university.

The Visitors Center is in an addition at the south face of West Hall. Originally constructed as a residence hall, West Hall ADDITIONAL INFORMATIONASSOCIATED FIRMAdling Associates Architects, ArchitectureCOST PER SQ FT$139.00FEATURED IN2003 Educational InteriorsINTERIOR CATEGORYCommon Areas now an office building. The south addition allows for a two-story space for the Visitors Center, with support functions in the renovated areas on the first floor.

The Spanish Renaissance architecture of the addition is compatible with that of the existing West Hall and the Texas Tech campus. The interior of the Visitors Center incorporates the original carved limestone entrance to the building. The addition also creates a new central north-south axis through West Hall connecting the Visitors Center to the Registrar’s office and the grand central stairway.