Jim Parsley Center

Vancouver, Washington

  • FIRM

    LSW Architects, PC

  • CLIENT

    Vancouver School District

  • AREA

    40,556 sq.ft.

  • TOTAL COST

    $5,643,000.00

  • COMPLETION DATE

    11/2001

The Jim Parsley Center functions as a true community center and a place for “learning, health and family fun.” The center, a result of the generosity of a community philanthropist, is adjacent to the school district’s administrative offices, an elementary school, and a park that serves as the center of the city’s parks and recreation program.

The new facility ADDITIONAL INFORMATIONCOST PER SQ FT$139.00FEATURED IN2002 Architectural PortfolioSUB CATEGORYSpecialized community meeting spaces, educational and multipurpose instructional areas, fitness and exercise, a swimming pool, lockers, changing areas, offices, a child-watch area and a climbing wall.

In an effort to reach out into the community, the center also includes spaces for a number of partnerships, including the Free Clinic of S.W. Washington, the City of Vancouver Parks and Recreation offices, and corporate partners such as Hewlett-Packard.